dinsdag 15 oktober 2013

Containers en kliko's in de tuin, hoe werk je deze mooi weg?

Veelvuldig kom ik als tuinontwerper het probleem van het mooi wegwerken van containers of kliko's tegen. Containers zijn groot, niet mooi, en meestal zijn het er 2 of 3!
Het is van belang dat de containers goed bereikbaar zijn. Niet alleen is het handig om ze dichtbij de woning te plaatsen, omdat je anders hele afstanden door de tuin moet lopen om iets weg te gooien, maar ook moet de klep aan de bovenzijde eenvoudig open kunnen, en moeten de kliko's makkelijk weg te rijden zijn om ze aan de straat te zetten voor lediging.
Een oplossing om containers mooi te verbergen is het plaatsen van een groen scherm voor de kliko's. Daar kan je betongaas in combinatie met klimop voor gebruiken, maar een wintergroene heg kan ook. Het is ook mooi om voor de containers een hek te maken, die gelijk is aan de erachterstaande schutting, waardoor het hek optisch wegvalt.
Naast deze zelfmaak opties zijn er ook kant en klare oplossingen op de markt. Op de site van 123kliko.nl staat een overzicht van mogelijke kliko-ombouwen. Voor elke tuin is er wel een geschikte keuze te vinden.

Keter dubbele kliko ombouw prijs €199,95


kliko ombouw van wicker prijs €99,99


Een ander alternatief voor de lelijke kliko's is het beplakken met stickers. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten stickers te koop (zie kliko-stickers). Door de sticker is de container niet alleen leuker om te zien, maar het is ook erg handig om jouw kliko te herkennen tussen de vele andere van de buren!


kliko sticker prijs €25,95

Geen opmerkingen:

Een reactie posten