woensdag 21 augustus 2013

Agapanthus Blue Heaven

Al jaren staat de Agapanthus op mijn verlanglijstje, en ik kon de verleiding dan ook niet weerstaan toen ik vanochtend bij het tuincentrum was. Ik ben gevallen voor Agapanthus Blue Heaven. Een prachtig lila gekleurde Agapanthus. Vier kleine planten heb ik samen in een grote pot gezet. Alhoewel je verschillende verhalen hoort, heb ik laatst in Groei en Bloei gelezen dat de Agapanthus ruim in een pot kan worden gezet en besist niet krap hoeft te staan. Deze winter zal ik 'm ergens binnen een plekje moeten geven. Een temperatuur tussen de 2en 8 graden is het beste, dus het wordt waarschijnlijk de slaapkamer. Ik weet niet of mijn man daar blij van wordt  (hij zal 'm, hoop ik, ook naar boven dragen), maar voor zo'n beauty moet je wat over hebben. Vind je niet?

2 opmerkingen:

  1. Een beeldschone Agapanthus-soort! En dat sjouwen: dat herken ik. Hij gaat bij mij naar de kelder, maar daar is het eigenlijk wat te donker. Dan loopt hij in het vroege voorjaar al uit met bleke slierten...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Zem! Het is mij nog niet duidelijk of het een wintergroene of bladverliezende soort is. Bladverliezende soorten kan je laten overwinteren in het donker, maar bladhoudende soorten hebben in de winter toch wat licht nodig. Ik wacht gewoon af wat er gebeurt, of hij gaat naar de donkere garage (een kelder heb ik helaas niet), of toch naar de slaapkamer!

      Verwijderen