vrijdag 18 november 2011

Ondergronds bouwen

De druk op de buitenruimte is groot. Hoe kunnen we groene ruimte behouden? Ondergronds bouwen is daarvoor een oplossing. Hier twee voorbeelden.
Hotel and resort architecten ReardonSmith hebben bijzondere plannen voor een ondergronds hotel en spa voor een Golf Club in Surrey. Het luxe hotel biedt ruimte aan 200 kamers. Het design voor het hotel heeft twee ondergronds lagen met 3 ringen met kamers. Alle kamers worden gebouwd rond 800 m2 grote binnentuinen. E�n bouwlaag zal bovengrond worden gebouwd, echter met een groen dak zodat deze minder zichtbaar zal zijn op de golfbaan. De beperkingen opgelegd door de overheid inspireerden de ontwerpers tot deze constructie. De ondergrondse bouw van het hotel zal duurder uitvallen dan hoogbouw, maar de toekomstige gasten hebben aangegeven een meerprijs te willen betalen.


Deze tuin, waarbij een Porsche ondergronds wordt opgeslagen is ontworpen door Sim Flemons & John Warland en was een gouden medaille winnaar op de Hampton Court Flower Show 2008. De kosten voor deze auto-lift zullen waarschijnlijk niet meevallen. Maar ja, als je je een Porsche kan permiteren...!


Hier verwijzing naar een filmpje waarbij ondergrondse 'opslag' van de Porsche zichtbaar wordt:
Porsche garden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten