vrijdag 18 november 2011

Binnen met buiten verbinden

De beleving van de tuin vanuit de leefruimte is heel belangrijk. We zitten tenslotte veel binnen in ons koude kikkerlandje en hebben dan zicht op onze tuin. Een goede verbinding tussen onze woning en de tuin is daarom van belang. De ramen spelen hierin een hoofdrol. Des te groter de ramen, des te beter de binnen-buiten verbinding.
De verbinding tussen de woonruimte en de tuin neemt toe wanneer de stijl van de inrichting terug te vinden is in de tuin. Is het interieur van de woonkamer bijvoorbeeld klassiek, design of landelijk dan is het verstandig om ook de tuin als zodanig te ontwerpen.
Momenteel ben ik bezig met een nieuw te bouwen tuinkamer, met grote schuifpuien, waarbij een sterke verbinding met de tuin belangrijk is. De vloer van de tuinkamer zal daarom naadloos gaan doorlopen in het terras.
Afhankelijk van de stijl, zijn daarvoor verschillende materialen mogelijk. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor beton of klinkertjes. Of  een houten parket binnen en vlonderplanken buiten. (Er bestaat zelfs buitenparket.) Maar wij kiezen voor natuursteen tegels, die zowel binnen als buiten toegepast zullen gaan worden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten