dinsdag 6 juni 2017

Feel Good Gardens - Chelsea Flower Show 2017

Ter ere van het 50 jaar bestaan van BBC Radio 2, zijn deze 5 tuinen ontworpen. Elk met nadruk op één van de 5 zintuigen; het zicht, het gehoor, de smaak, de geur en de tast.

The Anneka Rice Colour Cutting Garden, ontworpen door Sarah Raven, staat in het teken van het zicht. Het is een kleurrijke tuin die vol staat met snijbloemen. Een waar feest voor het oog!In The Zoe Ball Listening Garden, ontworpen door James Alexander-Sinclair, staat het geluid centraal. De 3 cortenstalen vijver hebben fonteintjes die reageren op muziek. Waterdruppel patronen ontstaan net boven het wateroppervlak. De losse groene beplanting zorgt voor een wat beklemmende sfeer.

The Chris Evans Taste Garden, ontworpen door John Wheatley, spreekt voor zichzelf omdat hij geheel bestaat uit een eetbare moestuin.


The Jo Whiley Scent Garden, ontworpen door Tamara Bridge en Kate Savill, is geïnspireerd op geuren die we kunnen ontdekken tijdens boswandelingen, de geur van regen op een warme stoep, of de geur van net gesneden bloemen.


The Jeremy Vine Texture Garden heeft  grove geometrische vormen, tegenover zachte elegante beplanting. De hoekige achterwand zorgt voor een omsloten gevoel. De paden leiden naar grote stenen om even op te rusten. De precies gesnoeide heggen, wuivende grassen, opvallende varens en fluwelen mossen zorgen voor een fijne sfeer.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten