woensdag 29 april 2015

Jardín Botánico de Barcelona, Botanische tuin van Barcelona

Tijdens een citytrip naar Barcelona heb ik een bezoek gebracht aan de botanische tuin van Barcelona; Jardín Botánico de Barcelona. De tuin ligt op de berg Montjuïc, dat in het zuiden van de stad ligt en biedt door zijn ligging een fraai uitzicht over Barcelona.
De botanische tuin werd in 1930 op de Montjuïc aangelegd. In 1986 werd begonnen met de aanleg van wegen andere faciliteiten in het kader van de Olymische spelen. De verticale wanden van de oude tuin kwamen onder druk te staan en de tuin werd gesloten voor publiek.
In het nieuwe ontwerp worden planten uit verschillende gebieden van elkaar gescheiden door betonnen paden. De bomen die oorspronkelijk op het terrein stonden bleven bewaard. Opvallend zijn de cortenstalen platen die zorgdragen voor de versteviging van de hoogteverschillen. De tuin werd heropend voor het publiek in oktober 2003.
Mediterrane flora uit Australië, Chili, Californië, Zuid-Afrika en het Middellandse Zeegebied wordt getoond. Barcelona wil van deze tuin een referentiepunt maken voor stadstuinen. Hier wordt geëxperimenteerd met nieuwe technieken en onderzoek verricht naar beter houdbare planten voor mediterrane tuinaanleg. De tuin stelt zich ook tot doel bijzondere planten te helpen bewaren omdat ze bedreigd zijn. Men wil het publiek ook bewust maken van het belang en de waarde van biodiversiteit.

Hieronder enkele foto's

Zicht over vijver Jardin Botanica de Barcelona


Ceanothus griseus

Anthericum liliago

Callistemon pallidus

Cereus hildmannianus
Vele palmen


Convolvulus cneorum

Cynara cardunculus

Echium candicans

Ficus rubignosa

Ebenus cretica


Grevillea johnsonii

Macrozamia moorei

Uitzicht over Jardin Botanico de Barcelona

Ruschia macowanii

Xanthorrhoea glauca
Geen opmerkingen:

Een reactie posten