dinsdag 14 januari 2014

Vuurkorf, vuurschaal of tuinhaard kopen

In deze koude maanden van het jaar kan het heerlijk zijn om in de tuin, wellicht onder een warme deken, te genieten van het buitenleven. Om extra warmte te generen, en natuurlijk voor de gezelligheid, is een vuurkorf, een vuurschaal of een buitenhaard een goed idee. Er zijn zeer veel vuurkorven en haarden op de markt. Bij de aanschaf moet je goed rekening houden met de wijze waarop je de vuurbron wil gebruiken.


Een vuurschaal  is relatief laag en het leukste is om er rondom te kunnen zitten, zodat je mooi in het vuur kan kijken. Als centraal punt in een zitkuil is een vuurschaal bijvoorbeeld zeer geschikt.

Vuurschaal Dik Geurts Scale 900 

Een vuurkorf is wat hoger en kan bijvoorbeeld makkelijke geplaatst worden op de hoek van een terras en nabij een zitplek. Er zijn ook vuurkorven leverbaar met een rooster. Dit heeft als voordeel dat je tijdens het nagloeien van het vuur nog kan barbecueën! Leuk idee voor de winterdag, een winterbarbecue!

Arpe Artemis Vuurkorf

Een buitenhaard is vaak maar aan een zijde open. De rook kan worden afgevoerd door middel van een rookkanaal. Over de plek van een buitenhaard moet goed worden nagedacht omdat je maar van een zijde naar het vuur kan kijken. Vaak zijn buitenhaarden ook groter qua omvang en minder goed verplaatsbaar. Een buitenhaard moet dus binnen een tuinontwerp een duidelijke plek krijgen. Buitenhaarden kunnen mooi worden ingebouwd in een overkapping of veranda.

Dik Geurts Fox


Harrie Leenders Pharos

Er zijn zelfs buitenhaarden waarbij de houtvoorraad handig is geïntegreerd, zoals bij Spot van Harrie Leenders. Op deze manier is het haardhout altijd binnen handbereik!

Harrie Leenders Spot
2 opmerkingen:

 1. Lieve Anja,

  Ik ben weer terug in blogland hoor!
  Ik ga er even lekker voor zitten om je blog door te lezen.
  Want ik heb veel gemist!
  Ik wens je een heel fijn weekend!!

  Veel liefs, Juliëtte

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Weet iemand of je ook een vuurkorf of buitenhaard mag installeren op een balkon? Tevens liggen er op het balkon rubbertegels.. ook hier heb ik mijn twijfels bij of dit kwaad kan..
  Iemand ervaring of advies?

  BeantwoordenVerwijderen