maandag 14 januari 2013

Komend weekend de Nationale Tuinvogeltelling

Komend weekend is het weer zo ver: Vogelbescherming Nederland organiseert voor de 10e keer op rij de Nationale Tuinvogeltelling. Lok de vogels naar je tuin en tel ze in het weekend van 19 en 20 januari gedurende 30 minuten. Geef de resultaten door op tuinvogeltelling Op die manier leer je de vogels in je achtertuin kennen en help je Vogelbescherming bij onderzoek naar vogels. Zowel kinderen als volwassenen kunnen meedoen.

Tuinvogels vrolijken je tuin in de winter op. Nu de temperaturen onder nul dalen zoeken de vogels de tuinen weer op, omdat daar wel eten te vinden is. Benieuwd wat er allemaal in je tuin voorbij vliegt? Doe dan mee aan de Nationale Tuinvogeltelling 2013. Tel een half uur lang alle vogels die voorbij komen en geef de resultaten door op tuinvogeltelling.
Vogelbescherming stelt aan hand van deze resultaten de Nationale Tuinvogel Top 10 op.

Wie nu begint met voeren, zal komend weekend genoeg vogels in de tuin aantreffen. Vogels voeren is leuk, zelf vogelvoer en zelf voederhuisjes maken is nog leuker! Daarom heeft Vogelbescherming op Pinterest knutseltips verzameld. Kijk op pinterest.com/vogelbescherming doe inspiratie op en tover je tuin om tot vogelparadijs! Je zult zien dat de vogels je tuin weten te vinden.

Moeite met het herkennen van de vogels? Geen zorgen, Vogelbescherming helpt je een handje. Op de speciale website tuinvogeltelling staan de verschillende soorten tuinvogels omschreven, met afbeelding en met geluid. Kom je er echt niet, dan kun je op zaterdag en zondag van 9 tot 17 uur bellen met Vogelbescherming op 030-6937700 of mailen naar info@vogelbescherming.nl

Vorig jaar namen zo’n 40.000 mensen deel aan de Nationale Tuinvogeltelling. De top 3 bestond toen uit huismus, koolmees en merel.
1 opmerking:

  1. Dank je wel voor de linken.
    Ga zo eens even kijken. Hier ook heel veel vogels en eekhoorns.
    We voeren ze al vanaf oktober.

    Liefs, Juliëtte

    BeantwoordenVerwijderen