zaterdag 7 januari 2012

Garden of Cosmic Speculation van Charles Jencks

Charles Jencks is een Amerikaanse architectuurtheoreticus, landschapsarchitect en designer. Zijn boeken over de geschiedenis van, en kritiek op, modernisme en postmodernisme worden veel gelezen.
Charles Jencks ontwierp de "Landform" voor de tuin van het Scottish National Gallery of Modern Art (Edinburgh, Schotland). De thema's voor deze tuin zijn onderzocht in zijn eigen tuin, de 'Garden of Cosmic Speculation', Portrack House bij Dumfries.
De 'Garden of Cosmic Speculation' is een zeer bijzondere tuin. De nadruk ligt hier niet op bloemen of bijzondere planten, maar op het crexebren van landschappelijke monumenten. Zijn metalen  sculpturen en  groene landschapsvormen zijn gexefnspireerd door fractals, genetica, chaos theorie, golven en solitions. Helaas opent Charles Jencks zijn tuin maar een maal per jaar voor publiek. Het is dus even plannen, maar een bezoek aan deze tuin staat wel op mijn verlanglijstje! Website Charles Jencks


Hierboven een foto van de "Landform" in de tuinen van de Scottish National Gallery of Modern Art. Hieronder enkele foto's van de 'Garden of Cosmic Speculation' en Charles Jencks.Geen opmerkingen:

Een reactie posten