zondag 2 augustus 2015

Tuinen in Sussex - Great Dixter

Afgelopen maand een tuinreis gemaakt met Gardentours naar tuinen in Sussex in Zuid Engeland. De begeleiding werd verzorgd door Romke van de Kaa, die mooie verhalen had en vrijwel altijd antwoord had op de vraag 'Wat is dit voor een plant?'  Prachtige tuinen gezien. In dit bericht een fotoverslag van Great Dixter House & Gardens.

De tuin is ontworpen door Edwin Lutyens en Nathaniel Lloyd. De zoon van Nathaniel Lloyd, Christopher Lloyd ontfermde zich 55 jaar lang over de tuinen en creëerde een experimentele en voortdurend veranderende tuin. Romke van de Kaa was in zijn jonge jaren tuinier in Great Dixter, en wist prachtige verhalen te vertellen. De tuin bestaat uit verschillende interessante elementen zoals de grote gesnoeide taxusvormen, een wilde bloemenwei, een verdiepte tuin, een  natuurlijke vijver en een lange border. De beplanting is zo gekozen dat deze het hele jaar aantrekkelijk is om te zien. 


  


 

2 opmerkingen:

  1. Ik weet ervan! Prachtig vond ik het. Was iets later in het seizoen, maar de gulheid van de beplanting..... Groetjes, Hetty

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtig land he, wij zijn net terug van een drie weekse vakantie in Engeland waren in Kent en in Dorset hebben ook prachtige tuinen gezien.
    Ook prive tuinen.
    Heerlijk om zo te mogen genieten, wat leuk om dat met Romke te doen. prachtige foto's,

    BeantwoordenVerwijderen