woensdag 15 februari 2012

Winter barbecue - Ook ’s winters lekker eten in de tuin

Net als veel mensen vind ik het heerlijk om in de tuin te eten. Met mooi weer kan ik enorm genieten van een zomerse pasta of salade lekker buiten te eten. Barbecueën is ook altijd een zalige en vooral gezellige gebeurtenis en roept direct beelden op van tropische tempraturen en korte broeken. Maar steeds meer mensen komen erachter dat je in elk jaargetijde van de barbecue kunt genieten. De winterbarbecue is daarom een opkomende trend en ‘s winters lekker buiten in je tuin kokkerellen is helemaal hip!

De trend is langzaam aan het overwaaien naar Nederland terwijl in landen als Amerika en Canada de winterbarbecue al decennia lang populair is. Deze echte barbecuelanden zijn er gek op en steken bij winterse feesten en partijen direct de kolen aan. In Nederland leent het klimaat zich hier ook uitstekend voor. In de winter kan het zalig buitenweer zijn.

De winter barbecue leent zich uitsteken voor een gezellig avondje in de wintermaanden met vrienden en familie. Met lekkere warme kleding aan en een glaasje glühwein  of warme chocolademelk in de hand is het prima uit te houden bij de warmte van de barbecue. Bovendien is de tuin in de winter vaak schitterend om te zien.

Het eten dat op de winter barbecue gaat is wel iets anders dan in de winter. Het is natuurlijk extra leuk om seizoensproducten te gebruiken die je zelf in de tuin hebt staan. Seizoensknollen, - kolen en –wortels kunnen prima dienen als bijgerecht. Het vlees dat op de barbecue gaat is bijvoorkeur ook afkomstig uit het seizoen. Als vlees is wild een echte aanrader. De geur van de kooltjes geeft het vlees een mooie extra dimensie en smaakt zalig. Andere winterse lekkernijen die het goed doen op de barbecue zijn een kalfsrollade, hertefilet, spareribs en natuurlijk braadworst. Als bijgerecht kun je denken aan pompoensoep, een stoofpotje of banaan of appel in folie met boter, suiker en eventueel rum.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten